tisdag 6 januari 2015

Pannkaksfrukost

Innan resan lockade Mikael oss med tanken på frukost.
I USA finns restauranger som erbjuder frukostbufféer som är bättre än en maffig svensk hotellfrukost. Snålvattnet började rinna redan i våras när jag tänkte på goda frukter, äggröra, muffins, massa nybakt bröd, smoothies, amerikanska pannkakor...

Vi har inte hittat något sådant makalöst frukostställe. Däremot har Niclas googlat fram adressen till "The Original Pancake House" och där åt vi frukost i dag, tillsammans med Sjömarks.



Det var inte lätt att välja. Ville jag ha Apple Pancake, 49er Flapjacks, Potato Pancakes, Dutch Baby (ugnspannkaka), Swedish Pancakes (som beskrivs som "light & lacy pancakes, served with imported Lingonberries), Buttermilk pancake, 10 Dollar pancake, Wheat-Germ pancake, Sourdough pancake, Buckwheat pancake, Ordenary pancakes, Waffles, Belgian Waffles, Blintzes eller Crepes?
Och med vilka tillbehör och smaker? Jordgubbar, blåbär, citrus, jordnötter, bananer, choklad... och så vidare i all oändlighet.
Är man inte sugen på pannkakor fanns det en uppsjö varianter av ägg, toasts, omeletter, bacon och korv.
Jag åt crepes med jordnötssmör och bananer och allt rikligt dränkt i äkta lönnsirap. (Det fanns naturligtvis olika smaker på sirapen också, för den som så ville.)



Viktor åt en belgisk våffla med bacon i (ja, inbakat inne i den höga våfflan). Menyn talade snällt om att det var jordnötsolja i de flesta pannkakssmeter så vi fick fråga oss fram till vilka sorter Viktor kunde äta.
Irma åt 10 Dollar pancakes, vilket var tio stycken små amerikanska pannkakor. Niclas slog till på en tallrik med bacon och scrambled eggs med rösti och en liten hög amerikanska pannkakor till.


Niclas åt rejäl amerikansk frukost. Bara kaffet som saknas...



Nu är vi så mätta att magen står i fyra hörn.