tisdag 6 januari 2015

Tisdag

I dag har vi tagit det lugnt efter pannkaksfrukosten. Medan alla andra badat har jag plockat ut fler foton och konverterat dem med förhoppning att internet ska funka i lägenheten så att jag kan få in dem i bloggen.

Hotellen ligger på rad utmed vår strand. Närmast till höger är lägenhetshotellet där vi bor.

Hur mås det? Jo tack, bara bra!

"Personerna på bilden har inget samband med texten."


Det har varit perfekt väder. Varmt men inte för varmt. Det har inte blåst men ändå har några moln dansat förbi på himlen och gett välkommen skugga. Ett fågelsträck drog över poolen. Var det... kanadagäss? Nej, Sara identifierade de stora fåglarna. Hon kände igen dem från "Hitta Nemo". Pelikaner!

Pelikan


När pannkakorna sjunkit tillräckligt djupt gick vi till McDonalds tvärs över gatan. Viktor har växt på sig och åt upp nästan en hel Big Mac utan att be om en naturell.

Irma är uppklädd med flippflopps från Canchan i Cochabamba samt shorts, linne och skjorta från Sawgrass Mills i Florida.

Efter lunchen besökte vi på nytt affären Wings som säljer T-shirts, badkläder, klänningar och andra strandrelaterade produkter. Niclas hittade en snygg keps och jag ett hårspänne. Dessutom inhandlades diverse T-shirtar.

Efter "the golden wings" gick vi till beachaffären Wings.


Vi var nog lite paltkomiga efter maten för det tog lång tid i affären. Och sedan gick vi vidare till mataffären Winndixie och segade oss runt hyllorna där. Vi skulle egentligen bara köpa bröd, juice och vatten men det tog en oändlig tid och vi hade svårt att bestämma oss för vilka flingor vi skulle ha till yoghurten vi köpt tidigare. Jag blev helt dumsnål eftersom flingpaketen kostar mellan fyra och sex dollar och det slutade med att vi inte köpte några flingor alls.
Sjömarks var färdighandlade långt före oss och for tillbaka till sitt motell. Vi tog vägen förbi McDonalds på vårt återtåg till lägenheten och köpte oss var sin Sundae.
Sedan var barnen snabba ner till poolen igen och fick strax sällskap av Niclas medan jag stannade kvar och pysslade vidare med bloggbilderna.

På kvällskvisten for Niclas till en stor gitarraffär en halvtimma härifrån. Eftersom dollarn skenat iväg efter regeringsskiftet i Sverige så blir det nog ingen ny gitarr men Niclas ska i alla fall titta efter strängar, en sladd och ett axelband.

Guitar Center - vilket eldorado för en såń som Niclas!


Vi andra har myst i lägenheten med chokladkakor och språkförbättrande TV-program. Vi frossar i program som jag minns från min ungdom.
Huset fullt (med barnen "Tanner" och den snygge Joey), Fresh Prince in Bel Air (med Will Smith) och Viktors nya favorit: Alla älskar Raymond.