onsdag 17 december 2014

Pannkakslunch

När vi kom tillbaka från vår shoppingpromenad var det lunchdags. Jag och Sara ställde oss och gjorde en rejäl pannkakssmet på två liter mjölk, ett kilo mjöl och 10 ägg. Det bör väl räcka till nio personer.

Micke stekte tunna fina pannkakor, trodde han. Det visade sig att mjölet var ett specialmjöl med bakpulver i. Så det blev amerikanska pannkakor i stället.
Det gjorde ingenting, de blev lika goda ändå. Vi avnjöt dem med sirap (som Alma tyckte luktade soja), socker och hallonmarmelad.
Det blev verkligen massor av pankisar.


När vi var och handlade passade Sara på att köpa en papaya. Det är billigt med frukt här och det här var den mest gigantiska papaya jag någonsin sett. 
Hon skar upp den i tärningar och droppade färsk limesaft över. 

Så otroligt fantastiskt gott. Jag blev helt såld och åt alldeles för mycket. Papaya har ju en mjukgörande, närmast laxerande verkan, så vi får se hur eftermiddagen artar sig...