torsdag 25 december 2014

La Estancia



Nu sitter vi och väntar på maten på en av Cochabambas finare restauranger. Vi hade tänkt äta här redan i går men eftersom Niclas var så dålig i magen (det är han egentligen i dag också, men han är i alla fall lite piggare) så sparade vi det till i dag.

La Estancia serverar grillat. Kött, fisk eller mittemellan (läs kyckling).
Viktor och jag har beställt lax och Niclas och Irma oxfilé.
Den stora grillen står mitt emot entrén så man blir frestad av de stora köttstyckena som ligger där och gôttar sig.

De är väldigt duktiga på fruktjuicer i Bolivia. På canchan tidigare i dag köpte vi var sitt glas färskpressad apelsinjuice som en dam stod och gjorde i ordning direkt vid sin lilla vagn.
På restaurang beställer vi oftast liquado (mixad frukt som blandas med antingen vatten, mjölk eller yoghurt) med citron. Det är jättegott med citron eftersom det släcker törsten så bra. Men det finns en massa andra frukter att välja mellan också.
I dag har jag druckit jugos de fruta (färskpressad) maracuya (passionsfrukt). Också jättegott!
Rejäla köttbitar serveras på La Estancia!